Dag 270 : Oppskrift på godt, grovt og sunt brød
For noen år siden fikk jeg brødbakemaskin. I motsetning til mange andre som har denne maskinen stående å støve ned, brukes vår minst en gang i uka. Det er så lettvint å slenge, vann, en pose ferdigblandet mel og gjær i maskinen, og la den stå der i fred til den plinger.
Jeg pleier å blande mel til flere brød når jeg først er i gang. Da er det bare å lete frem posen, og sette på maskinen. Enkelt, og veldig, veldig godt.
Veldig greit å lage blanding til flere brød når man først er i gang.
Her er oppskriften til ett brød i bakemaskinen:
3,5 dl lunkent vann
en dæsj rapsolje
2,5 dl byggmel
1,5 dl solsikkekjerner (evt blanding av nøtter og solsikke)
3/4 dl grovt sammalt rug
3/4 dl glutenmel (fås på helsekost, men er dyrt... Bruk evt hvetemel)
3/4 dl sammalt spelt (helsekost)
1 neve byggflak (helsekost)
1/2 dl linfrø
1 neve soyaflak (helsekost)
1 stor ts salt
1 toppet ts fruktosesukker
1 pk tørrgjær
1 pk tørrgjær
Ha olje og vann i brødbakermaskinen.
Deretter all melet, kornet, nøttene etc
Gjær has i tilslutt
Stekes på "helkorn"
Tar 3,40 t
Man kan også programmere maskinen så den baker mens du sover.
Linfrø og gjær helles på tilslutt - oppå det tørre så det ikke kommer i kontakt med vannet for tidlig.
Lykke til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar