Dag 58: Sånn sampler jeg bildene


Lovte en gang at jeg skulle vise hvordan jeg samplet bilder.
Her har du fremgangsmåten:

1. Finn frem motiv som passer til det du skal ha det på. Husk å speilvende før du skriver ut, spesielt hvis du har med tekst

2. Skriv ut de bildene du vil overføre. Ikke bruk blekkskriver (da oppløses fargene når de blir våte). Ta heller med kopien til f.eks kommunen og be om en kopi. Lag gjerne flere bilder på samme arket, så blir det billigere.

3. Du trenger Gesso, lakklim, pensler, bilde og noe som du vil ha bildet på. Jeg kjøper Gesso og lakklim (Varnish/glue) på Panduro hobby. Kan bestilles på nett.


4. Ha Gesso på gjenstanden du vil ha bilde på (jeg har brukt en såpeflaske). Det er gessoen som gjør at overflaten kan få lim og bilde til å feste seg. La det tørke, og mal gjerne et ekstra strøk med gesso. La det bli helt tørt før du fortsetter.


5. Smør et tynt lag med lakklim både oppå bildet og på såpeflasken.6. Lim bildet med innsiden inn på såpeflasken. Trykk det godt på plass, men vær forsiktig så ikke papiret revner. Pass også på at du ikke får lim på baksiden av bildet.
La limet få tørke ordentlig. Minst ett døgn.7. Når limet er helt tørt (vær tålmodig, det tar faktisk et døgn), fukter du bildet og rubber bort papiret med fingertuppene. Pass på så du ikke rubber bort selve bildet. Men det gjør ingenting om kantene blir litt taggete. Det blir bare røft.8. Det vil alltid bli litt papir igjen på selve bildet, og når det tørker vil det se matt ut. Ha på et strøk med lakklim, la det tørke, og legg på et lag til for at gjenstanden (les såpeflasken) skal tåle å bli brukt. Tilslutt kan du ha på et lag med varnish gloss (Varnish/glue går også fint)... Men det er ikke helt nødvendig.


9. Vips har du fått ny såpeflaske :-)

Kommentarer

  1. Dette var kjempe tøfft! Går det like greit å bruke farger, eller er det best med sort-hvitt?

    SvarSlett
  2. Farger eller sort-hvitt? Du bestemmer. Har samplet et sort-hvitt bilde på en murstein. Ble ganske tøft :-)
    Bare husk at du ikke skal bruke blekkskriver. Da vasker du bort motivet...

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Stine fra Haltdalen

Tre konfirmanter på ett brett

Gjensyn etter ti år