Dag 218: Til krig mot bananflueneFor noen dager siden kjøpte vi en kurv jordbær. Da vi åpna posen, yrte det av brune, små fluer. Vi hev jordbæra, og trodde at fluene også ble borte. Men det ble de ikke.
Vi fant ut at det var bananfluer. Og vi fant ut at de elsker frukt, brød, og de svermer rundt vinglassene. Men vi visste ikke at de formerte seg kjempefort.

Kjøkkenet ble vasket. All frukta ble tatt bort, og vi gikk til kamp med fluesmekker. Jeg klaska så hardt at klokka datt ned fra veggen, og hoppet et kvarter frem i tid i ren forfjamselse.
Jeg klaska mot alt som så ut som fluer, et spikerhull har fått seg utallige dasker. Til slutt slo jeg løs på de fluene som satt på utsiden av vinduene også.

Uansett hvor mye vi vasket, og uansett hvor ryddig det var... det ble flere fluer. Vi klappet i hendene i håp om at vi kunne slå to fluer i en smekk, bokstavelig talt, men kanskje bananflua bare trodde det var applaus?

Så tok tålmodigheten slutt. Nå skulle udyra tas.
Jeg søkte om råd på nettet. Det viste seg at mange hadde hatt problem med fluene.
Ett av rådene var:
Finn ut hvor eggene legges...
Hallo... Disse bananfluene er små som knott. Hvor store er eggene da? Og hvor i huleste skal man begynne å lete?
Ett annet kjerringrådene gikk ut på å legge en fruktbit i et glass, ha folie over, og stikke hull så fluene kommer seg inn, men ikke ut. Etter fire timer, fløy det to enslige bananfluer i glasset.
Neste råd var å sette frem skåler med vann, eddig og zalo. Fluene surret rundt, og fire, fem gikk rett på. Men ennå svirret det flere i rommet.
Det beste rådet var å ha en fruktbit oppi skålene med eddikblandingen.
På noen timer lå det minst 10 døde fluer på bunnen av skåla.
Likevel fløy det til stadighet mange insekter i rommet. Jeg spraya dem med hårspray. Men det var litt upraktisk siden alle overflatene fikk en seig hinne.
Så  blanda jeg salmiakk og vann i ei sprutflaske, og gjøv løs på svineriet.
Utrolig hvor mye fluene tålte. Men til gjengjeld fikk jeg verdens reneste kjøkken. Salmaikken måtte jo tørkes av etterhvert.

Så grep jeg tak i flaska med Ajax vindusvask. Spraya på fluene. De døde ikke, men ble litt susa, og dermed lettere å få tak i. Men hvis jeg ikke straks tørka opp vindusvasken, ble den blå fargen sittende fast.
Løsningen var å slå ut vindusvasken, fylle på med vann, og sprute i vei. Men bare ajaxflaska var effektiv nok. De andre flaskene dusjet jo bare krypene :-(

Hvis du tror at du utrydder bananfluene i løpet av en dag eller to, tar du feil. Når du tror du har tatt de fleste, dukker det opp flere. Men ikke gi opp, og ikke la den enslige flua på vinduet være. Det kan jo være selveste alfahannen...
Følte meg nesten litt ond der jeg pønsket ut flere måter å utrydde fluene på.
Om jeg kommer til å kjøpe frukt på den aktuelle butikken igjen?
Aldri i livet!Kommentarer

  1. Hadde superproblemer med disse EKLE fluene da jeg bodde i Horten. Mitt beste råd? Ta fram støvsugeren. Det er litt tungvint å trampe over den på kjøkkenet, men den får jobben gjort. De har ikke *sjans* til å fly fra deg! :D
    Er mange butikker jeg boikotter om sommeren ja, uaktuelt å ta disse krypene med inn sjøl, gitt!

    SvarSlett
  2. Men kommer de seg ikke ut igjen - fra støvsugeren? Mente å lese det et sted...

    Nå har vi tatt de fleste, men ennå svirrer det noen omkring. Tror jeg leter frem den støvsugeren :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Stine fra Haltdalen

Tre konfirmanter på ett brett

Selveste Orkdalsdrakten