Nett eller ikke nett, et enkelt valg


Dette er vårt lille fristed på fjellet. Et rødmalt hus der man nesten kan kjenne at skuldrene senker seg så snart man kommer inn døra. Vi har strøm, og da har man selvsagt tv og andre elektroniske saker. Det er til og med en brødbakermaskin der.
Men nett har vi ikke hatt. Ikke før i helga. Vi kjøpte med oss et ice-nettverk, og etter å ha skrudd på routeren var det bare å begynne surfingen.
Pling,pling sa det på mobilen hver gang det kom en mail. Blopp, blopp sa det når det kom en melding fra Facebook. Og så sa det knepp, knepp når andre hadde kommentert på det samme som meg der inne.
Akkurat som hjemme...
Akkurat like mye stress og mas med å lese, svare, oppdatere osv.


(U)heldigvis viste det seg at det var såpass dårlige forhold at nettet oppførte seg som om vi satt inni en bunkers. Av og på, kasta ut av nettet, og all ventinga. Vi venta og venta og venta på at sidene skulle lastes inn. Og når bilder skulle legges ut - tok det minst fem minutter.


Skulle vi kjøpe oss en ekstern antenne?
Eller skulle vi levere inn hele greia?
Da jeg på lørdagskvelden heller brukte mobilnettverket for å svare på en mail, bestemte vi oss for å gjøre det siste.


Så neste gang vi er på fjellet blir det uten plink, blopp og knepp. For da skrur jeg av det mobile nettverket, og har det bare på når jeg trenger det. Og hvor mye trenger man det egentlig? Kan jo være greit å slippe noen ganger :-)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Stine fra Haltdalen

Tre konfirmanter på ett brett

Gjensyn etter ti år